Winkelrenovatie in hartje Amsterdam

Home / Projecten pagina / Winkelrenovatie in hartje Amsterdam

Verbouwen in hartje Amsterdam

In de drukke binnenstad van Amsterdam, tussen de Kalverstraat en het Rokin, is een grondige renovatie gestart van vier panden, waarin tot voor kort vier winkels gehuisvest waren. De begane grond van de vier panden wordt één grote winkel en op de derde verdieping komen drie appartementen van ieder circa 80 vierkante meter. Hoewel 90 procent van de panden gesloopt wordt, mogen de bewoners op de eerste en tweede verdieping er tijdens de verbouwing blijven wonen.

 

Een complex renovatieproject

De renovatie vraagt om slimme oplossingen, gezien er sprake is van ruimtegebrek. Om een extra verdieping te creëren wordt de beganegrondvloer een halve meter verlaagd en wordt met een kuipdamwand een kelder gerealiseerd. Daar de kelder gebouwd wordt met gezamenlijke bouwmuren en een bouwmuur opgevangen moet worden met een tafelconstructie om de verwijdering van de fundering op te vangen , maakt dit de bouw nog extra ingrijpend.

 

Detachering van een Werkvoorbereider

De renovatie van dit pand vraagt dus om een goed doordacht plan en een perfecte voorbereiding. Seven Oaks heeft voor dit ingrijpende project de werkvoorbereider gedetacheerd bij Bebouw-Midreth.

Inmiddels is het pand op 17 oktober 2013 geopend en in gebruik genomen door de winkelketen Urban Outfitters en de bewoners van de appartementen.