januari 7, 2022

Paddington (Kavel Z4)

Paddington – betaalbare nieuwbouw in bruisende wijk

Amsterdam-Noord is tegenwoordig een van de meest levendige woonwijken van de stad. Binnenkort kun je in deze bruisende buurt ook Paddington vinden. En dan hebben we het niet over het gezellige Britse beertje of het bekende treinstation in Londen. Hier gaat het namelijk over een statig Amsterdams appartementencomplex in aanbouw.

Wanneer het klaar is heeft dit gebouw ruim 160 mooie huurwoningen in het middensegment. Ook komen er een aantal commerciële ruimtes en een inpandige parkeerplaats in de plint. In Amsterdam is momenteel een grote behoefte aan betaalbare woningen voor middeninkomens, dus de bouw van Paddington komt als geroepen. De ontwikkelaar maakte afspraken met de gemeenten om ervoor te zorgen dat de huren ook in de toekomst betaalbaar blijven.

De bouw van Paddington komt als geroepen.

Bouwproject Paddington ligt op kavel Z4, op slechts een steenworp afstand van station Amsterdam-Noord. Dit stationsgebied is volop in ontwikkeling; er komen zo’n 1000 nieuwe woningen.

Appartementen met veel comfort

De splinternieuwe huurappartementen voldoen aan de moderne standaarden voor duurzaamheid en comfort. Zo komen er zonnepanelen op de daken en zorgt stadsverwarming voor een aangename temperatuur. Verder heeft elk appartement veel licht en een eigen buitenruimte. Als klap op de vuurpijl komt er ook een rustige gezamenlijke binnentuin met veel groen, waar bewoners samen kunnen ontspannen.

Het plan voor project Paddington

De bouw van project Paddington is in handen van Bouwbedrijf de Nijs, in opdracht van ontwikkelaar Syntrus Achmea. LEVS Architecten maakte het ontwerp voor het gebouw. In 2020 startte het grondwerk en begin 2021 ging de eerste heipaal de grond in. De oplevering vindt plaats in Q1 van het jaar 2023.

Bewuste Bouwers-project

Bouwbedrijf De Nijs is lid van Bewuste Bouwers, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het verbeteren van het imago van de bouwsector. Deze non-profit ziet er met een gedragscode op toe dat bedrijven bouwen met respect voor de omgeving. Hierbij komen verschillende thema’s kijken, zoals bijvoorbeeld mens, milieu en veiligheid. Ook bouwproject Paddington voldoet aan de standaarden van Bewuste Bouwers. Sterker nog, tijdens een audit van Bewuste Bouwers kreeg het bouwteam van project Paddington de allerhoogste score!

  • Appartementencomplex Paddington in de schemering
  • Impressie van bouwproject Paddington
  • Impressie binnentuin Paddington
  • Appartementencomplex Paddington in de schemering
  • Impressie van bouwproject Paddington
  • Impressie binnentuin Paddington