januari 5, 2022

The Twins (Overhoeks)

The Twins – iconisch duo aan het IJ

Waar vroeger het Shell-terrein was in Amsterdam-Noord, is nu een splinternieuwe woonwijk in aanbouw: nieuwbouwwijk Overhoeks. Een in het oog springend onderdeel van deze gebiedsontwikkeling is nieuwbouwproject Overhoeks Blok M, ook wel “The Twins” genoemd. En een tweeling is het zeker! Deze twee unieke woontorens hebben dezelfde stoere, maar verfijnde uitstraling en vormen samen een indrukwekkend geheel.

Bijzonder architectonisch ontwerp

The Twins zijn ontworpen door KCAP Architecten, een groot internationaal architectenbureau dat zich specialiseert in het ontwerpen van duurzame en aanlokkelijke woonomgevingen. Beide Twins hebben een unieke vorm, met talrijke hoeken, overhangende glazen balkons en groene wanden. De gevels bestaan uit mat lichtgrijs metselwerk met opvallende champagnekleurige accenten, wat de torens een warm en elegant karakter geeft. Tussen de gebouwen in komt een weelderige gemeenschappelijke tuin vol groene beplanting.

Beide Twins hebben een unieke vorm, met talrijke hoeken, overhangende glazen balkons en groene wanden.

Mooi wonen in Amsterdam Noord

Er komen in totaal zo’n 150 luxe appartementen in de torens, zowel koopwoningen als huurwoningen. De gebouwen zijn voorzien van een ondergrondse parkeergarage en een commerciële plint, waarin zich bijvoorbeeld horeca kan vestigen. In project The Twins, maar ook in de omliggende woonblokken van gebiedsontwikkeling Overhoeks, is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige en rustgevende leefomgeving. De Twins hebben bijvoorbeeld een vallei-achtige binnentuin, groene daken en balkons met groene wanden.

De bouw van The Twins

Overhoeks Blok M wordt gebouwd door Kondor Wessels Amsterdam, in opdracht van ontwikkelaar Amvest. Kondor Wessels begon in 2018 met het voorbereiden van het project. In 2019 ging de eerste paal de grond in en het project is begin 2022 klaar voor oplevering. Het is bouwen op een postzegel, want het bouwproject op blok M grenst dicht aan andere nieuwbouwprojecten van Overhoeks. Daardoor is er beperkte ruimte voor bijvoorbeeld de keet, de parkeerplaatsen en de opslag van materieel en materiaal. Om dit in goede banen te leiden is een sterke logistieke planning een must.

Seven Oaks bemiddelde zzp Werkvoorbereider Erik voor de bouw van The Twins. Wil jij ook aan de slag als (zzp) Werkvoorbereider via Seven Oaks, op een spraakmakend bouwproject als dit? Bekijk onze informatie voor zzp’ers en zet de eerste stap naar jouw nieuwe uitdaging!

  • The Twins (Overhoeks Blok M)
  • The Twins (Overhoeks Blok M)