september 20, 2021

Het Energiekwartier

Vlakbij de Haagse binnenstad, waar eerst het gemeentelijk industrieterrein was, is een splinternieuwe wijk in aanbouw. In dit voormalig industriegebied in het Regentessekwartier komt een combinatie van nieuwbouw en transformatie, met een ruige en eigentijdse uitstraling. De gebiedsontwikkeling genaamd “Het Energiekwartier” omvat ruim 450 woningen in allerlei prijsklassen. Ook is een mooi park met sportfaciliteiten, genaamd “De Verademing”, waar buurtbewoners samen kunnen ontspannen.

Wonen met een industrieel karakter

In het Energiekwartier blijft het industriële karakter uit het verleden mooi zichtbaar. Zo staat er een energiecentrale op het terrein die nog altijd deels in gebruik is. Dit maakt het tot de oudste nog werkende energiecentrale van Nederland. Daarnaast zijn er nog enkele indrukwekkende oude gebouwen overgebleven van het Gemeentelijk Energie Bedrijf. Een van deze gebouwen, het Magazijn, is al getransformeerd tot stoere studenten- en starterswoningen.

Het Energiekwartier is een wijk voor iedereen

Er komen verschillende soorten woningen in deze wijk in Den Haag, van penthouses in omgetoverde industriële monumenten tot eengezinswoningen en appartementen. De uiteenlopende prijsklassen en de combinatie van koop en huur resulteren in een diverse en bruisende wijk. In de buurt is naast woonruimte ook volop plaats voor cultuur, kunst, horeca en muziek.

De verschillende prijsklassen en de combinatie van koopwoningen en huurwoningen resulteren in een diverse en bruisende wijk.

Zeven jaar bouwen

In totaal duurt de ontwikkeling van het Energiekwartier maar liefst 7 jaar. In 2015 begonnen de eerste werkzaamheden en in 2022 is alles klaar. Een groot deel van de woningen staat dus al, en ook de vernieuwing van het park “De Verademing” is afgerond.

Er hebben zich al verschillende bedrijven gevestigd in de stoere stadswijk, waaronder een brouwerij, een sportschool en een vintage winkel. Ook is er een fietspad aangelegd van het park naar de binnenstad van Den Haag. Meer informatie over de voortgang en de deelprojecten kun je vinden op de website van het Energiekwartier.

Gedetacheerd werken aan het Energiekwartier

Seven Oaks faciliteerde dit project met het detacheren van Junior Uitvoerder Abbas bij Heijmans. Na de detacheringsperiode werd zijn dienstverband overgenomen door Heijmans, waar hij nog altijd werkt.

Ben jij benieuwd hoe detachering precies werkt en of het bij je past? Lees dan eens dit blog over detachering in Bouw en Vastgoed. Of neem contact op met een van onze Recruiters, ze vertellen je graag meer!

  • Ontwikkeling Energiekwartier Den Haag
  • Ontwikkeling Energiekwartier Den Haag