september 20, 2021

Belastingkantoor R’dam

Aan de brede Laan op Zuid in Rotterdam bevindt zich een van de kantoren van de Belastingdienst. Heijmans Utiliteit voert een grootschalige renovatie van dit belastingkantoor uit. Daarmee maken ze plaats voor 4 extra Rijksdiensten. Het grote gebouw heeft een vloeroppervlak van maar liefst 54.000 vierkante meter.

Heijmans sloopt en vervangt alle wanden, vloeren en installaties. Ook knappen ze de parkeergarage flink op. Als kers op de taart maken ze een splinternieuwe entree in het gebouw. Hier komen ruimtes waar mensen kunnen samenwerken en vergaderen. Deze binnenstedelijke renovatie heeft een bouwsom van bijna 40 miljoen.

Renovatie van de kantoortorens

De vier kantoortorens van het gebouw krijgen één voor één een grondige opknapbeurt, van boven naar beneden. Zo blijven er altijd drie torens beschikbaar waarin de Belastingdienst kan doorwerken. Deze aanpak vraagt om een strakke planning met goede voorbereiding.

Het belastingkantoor moet goed bereikbaar blijven voor de medewerkers. Ook moeten ze er gewoon kunnen parkeren. Bovendien mag er niet teveel trillings- en geluidsoverlast ontstaan door de bouw. De bouwers moeten dus goed nadenken over de beste bouwmethodes, materialen, machines en technieken.

Logistiek ingewikkeld verhaal

Ook logistiek biedt dit project flinke uitdagingen. De bouwlocatie is klein en omringd door hoge gebouwen. De ligging aan een drukke weg middenin de stad beperkt de mogelijkheden. De weg kan niet zomaar worden afgezet en de hinder voor auto’s en trams moet worden beperkt. Toch zijn er bouwkranen nodig en moeten er allerlei materialen worden aangevoerd. Deze vraagstukken vereisen veel inzicht, afstemming en creativiteit.

Uitvoerder bemiddeld door Seven Oaks

Uitvoerder Jeffrey werkt via Seven Oaks aan het renoveren van de parkeergarage en dakbedekking. Ook doet hij de oplevering van een van de vernieuwde torens. De renovatie van het Belastingkantoor is naar verwachting halverwege 2021 klaar. Wil jij ook werken als Uitvoerder via Seven Oaks? Bekijk onze vacatures in de Uitvoering!