juli 2, 2021

Valley

Bouwroject Valley Amsterdam is een uniek architectonisch meesterwerk, met een gewaagd ontwerp. Prijswinnend Architect Winy Maas van MVRDV bedacht het iconische gebouw met de bijzondere hoekige vormen en talrijke tuinen.

Een duurzaam bouwwerk dat zijn weerga niet kent

Valley is een ontzagwekkend complex van 75000m² oppervlakte dat ruimte geeft aan 196 (huur)appartementen, kantoren, winkels en horeca. Ook hoort er een ondergrondse parkeergarage bij van drie verdiepingen met ruimte voor 1850 fietsen.

Wat dit innovatieve project extra bijzonder maakt is de aandacht voor duurzaamheid en groen. De naam Valley is gekozen omdat de vorm en de weelderige begroeiing van het gebouw doen denken aan een groene vallei. Gerenommeerd landschapsarchitect Piet Oudolf ontwierp de beplanting van de talloze terrassen en tuinen.

Bewust bouwen

Het gebouw is volledig energieneutraal, het levert in de loop van een jaar meer energie op dan dat het verbruikt. Valley krijgt bovendien een acht op de GPR schaal voor duurzaam bouwen.

Bouwcombinatie Valley won met dit bouwproject de “Bewuste Bouwers Award” in 2018. De bouwers hielden namelijk goed rekening met de omgeving, door duidelijk te communiceren en overlast te beperken.

Seven Oaks bemiddelde Senior Werkvoorbereider Daan voor project Valley. Hij werkte mee aan de complexe gevelconstructie van het gebouw. Wil jij ook werken aan een uniek project als dit? Bekijk ons vacatureaanbod!

  • Twee woontorens Valley Amsterdam met bouwkranen
  • Twee woontorens Valley Amsterdam met bouwkranen