juli 2, 2021

De Schoone Ley

Beginnen met een Schoone Ley

In het gebied rond het Haga ziekenhuis bouwt Heijmans aan de grote gebiedsontwikkeling De Schoone Ley. Verspreid over vier deelgebieden komen 610 nieuwbouwwoningen en appartementen, een plein met 3000 m² aan commerciële ruimten, een ondergrondse parkeergarage en een gigantische daktuin van 7000 m².

De overlastbeperking in combinatie met de drukke binnenstedelijke locatie maken van deze gebiedsontwikkeling een complexe logistieke puzzel.

Een complexe logistieke operatie

Tijdens de bouw draait de zorg in het naastgelegen HAGA ziekenhuis natuurlijk gewoon door. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken past Heijmans verschillende innovatieve oplossingen toe. Zo zijn de damwanden van de parkeergarage in de grond gedrukt in plaats van getrild.

De overlastbeperking in combinatie met de drukke binnenstedelijke locatie maken van deze gebiedsontwikkeling een complexe logistieke puzzel. De tijdige aan- en afvoer van bouwmateriaal, -materieel en -personeel vereisen een strakke planning en organisatie door het bouwbedrijf.

Seven Oaks regelde voor dit omvangrijke nieuwbouwproject onder andere al het Projectsecretariaat, het Omgevingsmanagement en meerdere Uitvoerders voor bijvoorbeeld het afbouwmanagement en de tunnelbouw van de grootste toren.