juli 2, 2021

Pontkade

Wonen op een werf aan het water

Project Pontkade is de bouw van een fascinerend nieuw woongebied op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Deze rauwe industriële plek aan het IJ bruist van de creativiteit en kunstzinnigheid. Kondor Wessels Amsterdam realiseert hier (in bouwteam met IBB Kondor en BMB Ontwikkeling) 252 koop- en huurappartementen. In de commerciële plint is ruimte voor winkels, kantoren en horeca.

In unieke lofts en penthouses kunnen (toekomstige) bewoners hier genieten van het uitzicht over de werf, het IJ en de rest van Amsterdam. Ook komt er een prachtige besloten binnentuin waar bewoners tot rust kunnen komen. De totale oppervlakte van het complex inclusief parkeerplaatsen zal maar liefst 38.000 vierkante meter bedragen.

Deze rauwe industriële plek aan het IJ bruist van de creativiteit en kunstzinnigheid.

De NDSM-werf in vervlogen tijden

Ruim een eeuw geleden was de toen afgelegen werf aan het IJ de uitbreidingslocatie van de Nederlandsche Scheepsbouw Maatschappij(NSM). Kort na de oorlog fuseerde de NSM met de naastgelegen NDM, de Nederlandsche Dok Maatschappij. Samen groeiden zij uit tot een indrukwekkend scheepvaartconglomeraat met internationaal allure.

Vandaag de dag transformeert het NDSM-terrein stukje bij beetje in een bruisende werf waar Amsterdammers kunnen wonen en werken. Met de bouw van Project Pontkade vindt weer een nieuwe lading “stadspioniers” hier een fijn thuis. Uitvoerders Joris en Jeffrey werkten via Seven Oaks mee aan Project Pontkade, bij Kondor Wessels Amsterdam.

  • Foto Pontkade Amsterdam boot
  • Nieuwbouwproject Pontkade Amsterdam
  • Foto Pontkade Amsterdam boot
  • Nieuwbouwproject Pontkade Amsterdam