Renovatie Woningen te Laren

Home / Projecten pagina / Renovatie Woningen te Laren

Een duurzame verbetering

Dit project bestaat uit 33 woningen, verdeeld over vier verschillende straten in Laren. De renovatie bevat het aanbrengen van een mechanische ventilatie, gevelroosters, HR-++ beglazing en diverse isolaties. Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij de 'STEPP' subsidie. Een bijkomende factor is, is dat niet alle bewoners mee wilden doen, omdat bepaalde renovatieverbeteringen tot huurverhoging zou leiden.

 

Uitdaging voor de Werkvoorbereider

“Als je de charme van Laren een beetje kent, merk je dat de straten niet mooi recht lopen, maar smal en kronkelig,” vertelt de senior werkvoorbereider van het project. “Zodoende hadden we minimale bewegingsvrijheid voor transport en opslag. We hebben zoveel mogelijk de materialen aan laten voeren voor hetgeen de dagproductie bedroeg, wat een uitdaging was, gezien het aantal onwerkbare dagen dat we hadden. Vooral bij de dakrenovatie was dit een probleem. Deze konden door de bewerkelijkheid niet dezelfde dag volledig afgewerkt achter gelaten worden, uiteraard wel waterdicht.”

 

“Door de diversiteit in bouw van de woningen waren de voorbereiding en uitvoering een tijdrovende klus,” aldus de werkvoorbereider. “Een dak met riet vraagt bijvoorbeeld een ander bewerkingsproces dan een dak met een isolatieplaat erop. Ook de verschillen tussen het bestek en de werkelijkheid waren een lastige factor, zodat we ter plekke aanvullende detaillering moesten bedenken. Een daarvan waren de knikpannen bij de goot. De aanwezige gootklossen moesten op de juiste hoogte behouden worden, vandaar dat we knikpannen hebben toegepast, zie de foto die het resultaat weergeeft.”

 

Al met al is het een mooi project geworden met tevreden bewoners, want die zitten er weer warm bij.

Seven Oaks heeft de werkvoorbereiding voor dit project verzorgd.