Renovatie en verbouwing Rijksmuseum te Amsterdam

Home / Projecten pagina / Renovatie en verbouwing Rijksmuseum te Amsterdam

Een verbouwing van historische proporties

Durf jij de condities en de bewaking van de Nachtwacht aan?! Zo luidde de subtitel van de vacature voor Hoofd Techniek bij het Rijksmuseum. Nu, twee jaar later, is het Rijksmuseum inmiddels heropend door HKH Koningin Beatrix, na een verbouwing van bijna 10 jaar.

 

Allesomvattende architectuur

Het Rijksmuseum onderging, met verbouwingskosten van €375 mln., de grootste verbouwing in zijn geschiedenis en het museum is nu geschikt gemaakt voor 1,5 tot 2 mln. bezoekers per jaar. De opdracht aan de architecten luidde: ontdoe het gebouw van latere toevoegingen en zorg ervoor dat het weer een geheel wordt, herstel de heldere indeling van Cuypers, de architect. Voorzieningen zoals een museumcafé, een winkel, maar ook de eisen ten aanzien van het klimaat en de veiligheid van de kunstwerken zijn in het ontwerp gecombineerd met de grandeur die het Rijksmuseum eigen is.

 

Ook Seven Oaks heeft hieraan een steentje bijgedragen door het invullen van de vacature Hoofd Techniek. Deze is binnen het Rijksmuseum verantwoordelijk voor het onderhoud van het museum en in het bijzonder voor de klimaatcondities en de beveiliging.