Nieuwbouw woningen Zes Weesperstraatjes

Home / Projecten pagina / Nieuwbouw woningen Zes Weesperstraatjes

Een nieuwe woonwijk

In november 2016 is Trebbe begonnen met de bouw van De Zes Weesperstraatjes in Weesp. Dit grote project omvat  133 grondgebonden woningen, welke volgens het basiswonenconcept zijn gebouwd. De woningen zijn verdeeld over veertien bouwblokken, bestaande uit rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en breed woningen.

 

LEAN werken is sneller werken

Voorafgaande aan het project is er met alle betrokken partijen een LEAN-planning opgesteld. Hieruit volgde een doorlooptijd per woning van 65 dagen, minimaal 1 woning per dag en een projectduur van elf maanden.

Het project zou oorspronkelijk uitgevoerd worden in vijf fasen, maar door de succesvolle verkoop is dit gebeurd in slechts twee fasen. Het heiwerk is uitgevoerd in drie fasen, het plaatsen van de casco’s in twee fasen en de verdere afbouw in een fase.

 

Eerste oplevermoment

Binnen drie weken na de start werd het heiwerk van de eerste 60 woningen opgeleverd. Twee weken na het slaan van de eerste paal, begon de aanleg van de funderingen in blokken van twee. De week daarop volgden de eerste plaatsingen van de casco’s waar de kozijnen en beglazing al reeds in waren verwerkt. Per week werden er zes casco’s inclusief steigerbouw opgeleverd.

 

Een strakke planning

Twee weken na de start van het plaatsen van de casco's, was het eerste cascoblok, bestaande uit elf woningen, af en begon direct de bouw van de casco’s van het tweede blok. Tegelijkertijd werden er binnen een dag klapkappen geplaatst op de eerste elf woningen, waardoor deze waterdicht waren en de metselaar aan de slag kon.

Vervolgens volgden het plaatsen van de trappen en het leggen van de dakpannen. Zodra de trappen stonden, werden de binnenwanden op hun plek gezet. De panelen hiervoor waren in de ruwbouwfase al in de woningen gehesen door het cascoteam. Aansluitend werden de installaties in de vloeren en wanden aangelegd en begon drie dagen later het storten van de dekvloer. Een dag nadat de vloer is uitgehard startte de afbouw.

Terwijl de afbouw begon, was de metselaar nog druk bezig om een woning per dag af te leveren. Aansluitend werden de steigers verwijderd, de NUTS aansluitingen aangelegd en de bestrating afgewerkt.

Twee weken voor de oplevering werden de bewoners uitgenodigd om naar de woningen te komen kijken en een voorschouw uit te voeren. Eventuele opmerkingen en/of gebreken werden zo snel mogelijk verholpen, om het streven van maximaal een opleverpunt per woning na te komen.

 

Het eindresultaat mag er zijn

In februari 2018, twee maanden later dan gepland, werd het project opgeleverd. De vertraging is opgelopen door de aanleg van de NUTS aansluitingen, welke in de ruwbouwfase zijn opgepakt. Uiteindelijk zijn er vijf woningen per week opgeleverd en is het, op twee woningen na, gelukt om alle woningen achtereenvolgens op te leveren.

Seven Oaks heeft een bijdrage geleverd aan dit project door middel van het detacheren van de (hoofd)uitvoerder en de werkvoorbereider.