Kantoortoren First in Rotterdam

Home / Projecten pagina / Kantoortoren First in Rotterdam

Uitdagend project aan het Weena

In december 2012 werd het startsein gegeven voor de bouw van kantoortoren First aan het Weena in Rotterdam. Dit grote project, met een investering van ca. 150 miljoen euro, is onderdeel van het plan voor de herontwikkeling van het Weenapoint en bevindt zich dan ook recht voor het nieuwe Rotterdam Centraal.

 

Met een hoogte van 120 meter wordt de kantoortoren een nieuwe blikvanger in de Rotterdamse skyline en vinden kantoren, winkels, een restaurant en een grote parkeergarage er hun vestiging. Inmiddels heeft de toren al het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat Excellent mogen ontvangen voor de duurzaamheid van het hoogwaardige project.

 

Voor de bouw van kantoortoren First is een bouwcombinatie opgericht tussen de bedrijven Boele & Van Eesteren en Wessels Zeist, genaamd Bouw Combinatie First, welke samen het ontwerp van de Architekten Cie gaan realiseren.

 

De rol van Seven Oaks

Seven Oaks verricht in opdracht van Boele & Van Eesteren een deel van de werkvoorbereiding van het project en heeft als taken het controleren van tekeningen van de prefab kernen aan de hand van eigen inzicht, onderaannemers, tekeningen van de architect en constructeur en een 3D-model. Bij het controleren is het zorg dat de prefab kernen kloppen ten aanzien van vorm, wapening, invoegers, sparingen van de installateur en koppelingen tussen staalconstructie, wanden onderling, de vloer en de trappen.

 

Verder controleert Seven Oaks de ondersteuningsconstructie, hefsteigers en doorstempelingen en zijn we verantwoordelijk voor de montageplattegronden. Per verdieping inventariseren we ten aanzien van het prefab wat er nodig is om een verdieping te realiseren en bundelen we de stukken in mappen voor de uitvoering. Als laatste organiseren we de coördinatie van het BIM-model. Hierbij coördineren we in één model de IFC-modellen van de diverse partijen, houden we deze up-to-date en voeren we de clashcontrole uit.