februari 2, 2021

Februari 2021: de week van de Uitvoerder!

In februari 2021 was het de “Week van de Uitvoerder” bij Seven Oaks. Een week lang namen we de tijd om dit mooie vak eens extra onder de aandacht te brengen. Want Uitvoerders heb je in allerlei disciplines, zoals de voorbeelden in dit blog illustreren.

Kijk hieronder terug op de ontdekkingstocht langs vier prachtige projecten waar onze Uitvoerders aan hebben gewerkt! 

Dit bedrijfsverzamelgebouw aan het Amsterdamse Scheldeplein wordt herontwikkeld

Bouwproject 1: Herontwikkeling Scheldeplein in Amsterdam

We beginnen onze “Week van de Uitvoerder” in de hoofdstad, slenterend over het geschiedrijke Scheldeplein. Ons oog valt als vanzelf op een imposant gebouw, met een fraaie gevel bestaande uit zachtrood metselwerk, graniet en vooral veel glas. Een statige klokkentoren trekt de aandacht en geeft het pand een trotse uitstraling. Op de recent in ere herstelde gevel prijken de logo’s van bowlingcentrum Knijn en ABN AMRO. De stalen kozijnen en vierkante ruitjes glanzen van nieuwigheid. Hier is duidelijk een Uitvoerder van ons aan het werk geweest!

Ontwerp Bedrijfsverzamelgebouw met dakopbouw Scheldeplein Amsterdam

Deze grondige renovatie maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Scheldeplein. Als we onder het gebouw konden kijken, zouden we zien dat ook de kelderbak is uitgebreid, om de fundering te verzwaren. Bovenop het gebouw wordt namelijk nog een compleet nieuwe laag toegevoegd, bestaande uit luxe houtskeletbouw appartementen met zonnepanelen én groen dak. Om dit te kunnen dragen is een sterkere fundering nodig.

De renovatie is een complexe operatie, omdat de bedrijven die in het pand gevestigd zijn gewoon doordraaien tijdens de bouw. We zijn trots dat Seven Oaks aan dit bijzondere project heeft bijgedragen door een Uitvoerder Renovatie te detacheren bij onze partner Kondor Wessels Amsterdam.

Bouwproject 2: Prachtproject Pontkade

Nu we toch in Amsterdam zijn brengen we gelijk een bezoekje aan de NDSM-werf, waarvoor we aan de andere kant van het IJ moeten zijn. We nemen de veerpont naar de overkant en meren aan bij de markante pier. Op deze kade is een hele nieuwe woonwijk in aanbouw en overal bruist het van de bedrijvigheid.

Vlakbij onze aanmeerplek, aan de Pontkade, rijzen grote woontorens op uit het zand. Deze torens, gebouwd door Kondor Wessels Amsterdam, bieden ruimte aan kantoren, winkels, horeca en meer dan 200 appartementen. Op dit indrukwekkende nieuwbouwproject hebben we meerdere zzp-uitvoerders ingezet, voor de afbouw en de realisatie van de gevels.

Tip: Lees ook ons interview met ZZP Uitvoerder Joris, die via Seven Oaks aan de slag ging op project Pontkade.

Het resultaat mag er zijn: een uniek complex in een unieke omgeving. Het ruige karakter van de oude havens geeft dit stukje Amsterdam een eigenzinnige sfeer en het uitzicht over het water is adembenemend. Dat smaakt naar meer! 

Het Belastingkantoor in Rotterdam gaat compleet op de schop.

Bouwproject 3: Renovatie Belastingkantoor Rotterdam

Van 020 reizen we af naar 010. Onze volgende bestemming ligt aan de voet van de Erasmusbrug, aan de brede Laan op Zuid. Hier bevindt zich een van de kantoren van de Belastingdienst, dat door Heijmans Utiliteit compleet wordt gerenoveerd om plaats te maken voor vier extra Rijksdiensten.

Met een bouwsom van bijna 40 miljoen is deze renovatie een flinke onderneming. De vier kantoortorens worden één voor één gerenoveerd, terwijl er in de andere torens doorgewerkt wordt. Dit vereist een strakke gefaseerde planning en ijzersterke voorbereiding. Bovendien vormt de locatie van het project een extra vraagstuk. Er komen op de drukke Laan op Zuid continu auto’s en trams voorbijrazen, zo’n drukke weg sluit je niet zomaar af. Maar hoe zorg je dan voor de aanvoer van bouwmaterialen, of zet je een bouwkraan neer? Dit project is met recht een logistiek huzarenstukje te noemen.

De renovatie van het belastingkantoor is met recht een logistiek huzarenstukje te noemen.

Een van onze Uitvoerders is hier aan de slag met onder andere de renovatie van de parkeergarage en de dakbedekking. Daarnaast werkt hij aan de oplevering van een van de torens, die volledig is heringericht met fonkelnieuwe kantoorruimtes. Wij laten hem zijn werk doen en vertrekken richting het vierde en laatste project dat we willen uitlichten in deze Week van de Uitvoerder.

Project Blekersduin: Luxe nieuwbouwwoningen vlakbij het strand

Bouwproject 4: Blekersduin, luxe woningen te Santpoort

De dag loopt op zijn einde, we zijn klaar met de drukte van de stad en keren weer noordwaarts. Op naar de kust, om nog even lekker uit te waaien! Aangekomen aan de voet van de duinen brengen we een bezoekje aan het vierde en laatste project voor vandaag.

Op deze toplocatie vlakbij het strand is een verzameling verouderde gebouwen gesloopt, om plaats te maken voor een gloednieuwe supermarkt en een reeks woningen. In 31 prachtige appartementen en 14 luxe grondgebonden woningen nemen straks hordes strandliefhebbers hun intrek.

Seven Oaks detacheerde voor Blekersduin een Hoofduitvoerder bij bouwbedrijf De Nijs, om de realisatie in goede banen te leiden. Met dit charmante project als afsluiter zetten we tevreden koers naar huis.

Wil jij ook werken als Uitvoerder via Seven Oaks?

Bedankt dat je ons in het kader van de “Week van de Uitvoerder” wilde vergezellen op deze rondgang langs enkele projecten waar onze Uitvoerders aan het werk zijn (geweest). Wil jij zelf als Uitvoerder ook aan de slag op zo’n gaaf project?

Van starter tot ervaren rot, en van renovatie tot woning- en utiliteitsbouw, Seven Oaks heeft een passende uitdaging voor elke Uitvoerder. Natuurlijk bieden we zorgvuldige begeleiding, voor een zorgeloze overstap naar je nieuwe baan. Bekijk ons actuele vacatureaanbod in de Uitvoering!