Amsterdam Vertical

Home / Projecten pagina / Amsterdam Vertical

Amsterdam Vertical - een groene stad

Vertical is een indrukwekkend woningbouwproject in Amsterdam Sloterdijk, dat bestaat uit 168 koopwoningen, appartementen en stadswoningen. Het complex bestaat uit drie onderdelen. Eyecatcher van het project is de hoge woontoren "Vertical East", waar 112 appartementen in komen. Verder is er nog een lagere toren, Vertical West, en een basis die de twee torens met elkaar verbindt, genaamd "Vertical Center". Het centrale thema is "groen", ook op de hogere lagen is veel beplanting aangebracht, o.a. in tuinen en op groene gevels en groendaken. De hoop is hiermee insecten en vogels aan te trekken en ze een veilige plaats te bieden in de stad.

 

Duurzaamheid alom

Op de daken van Vertical wordt regenwater opgevangen en gereguleerd naar beneden geleid om de beplanting op de rest van het gebouw te bewateren. Bovendien is de schil uitstekend geïsoleerd, zijn er zonnepanelen en is er een eigen warmte-koudeopslag. Zo maakt het gebouw gebruik van de zon en regen en brengt het de bewoners dichterbij de natuur. 

 

Wat een topproject! Seven Oaks detacheert op dit project van Heijmans Utilitaire Woningbouw een Junior Werkvoorbereider.