Nieuwbouw appartementen en woningen in Tiel

Home / Projecten pagina / Nieuwbouw appartementen en woningen in Tiel

Een veelzijdige nieuwe buurt

In de Vogelbuurt in Tiel worden op dit moment 12 nieuwe eensgezinswoningen gebouwd met daarnaast 4 benedenwoningen voor senioren met 8 bovenwoningen en 12 seniorenappartementen door aannemer C. van Dillen. Door de combinatie van eengezinswoningen en seniorenwoningen zal er in de buurt een grotere variatie in bewoners ontstaan.

De bouwlocatie is logistiek uitdagend, omdat deze middenin een bewoond gebied ligt met smalle wegen. De werkzaamheden en aanvoer van materialen moet dus zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd worden.

 

Bouwen met BIM

De oude woningen, welke niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd, zijn inmiddels al twee jaar geleden gesloopt, maar de nieuwe woningen zullen in het korte tijdsbestek van 9 maanden worden gebouwd. Het bouwen in dit relatief korte tijdsbestek wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van BIM (Building Information Model). Met behulp van BIM kan digitaal de gehele bouwtekening tot in detail worden uitgewerkt, waarna tijdens de bouw alle materialen precies op maat en in de goede volgorde geleverd worden. Door deze langere voorbereiding worden er minder fouten gemaakt, waardoor de bouwtijd aanzienlijk verkort wordt.

 

Personeel geregeld via Seven Oaks

Seven Oaks levert bij dit innovatieve project de werkvoorbereider, uitvoerder en projectleider.