Herontwikkeling Scheldeplein Amsterdam

Primaire tabs

Home / Projecten pagina / Herontwikkeling Scheldeplein Amsterdam

 

De geschiedenis van het Scheldeplein
 

Dit gebouw aan het Amsterdamse Scheldeplein kent een rijke historie. In 1931 werd het voor het eerst geopend, toentertijd een modern garagebedrijf dat in de volksmond bekendstond als "het glazen paleis". Het gebouw bestaat uit meerdere verdiepingen, verbonden door een inpandige hellingbaan. In de Tweede Wereldoorlog werd het pand in beslag genomen door de bezetters en gebruikt als opslag. Na de oorlog vestigden zich onder meer een autoshowroom en een tankstation in het statige complex. In 1971 nam bowlingbaan Knijn haar intrek, dat bedrijf zit er nu nog steeds! Verder hebben zich inmiddels een supermarkt, een bank en een keukenwinkel in dit bijzondere bedrijfsgebouw gevestigd. Door de jaren heen zijn er diverse verbouwingen geweest, zo zijn onder andere de kozijnen al eens vervangen en zijn de kleine glas-in-lood ruitjes in grote glasvlakken veranderd. 

 

Grondige renovatie, gecombineerd met nieuwbouw
 

Nu wordt de gehele gevel getransformeerd, om het gebouw de oorspronkelijke statige uitstraling terug te geven. Er komen weer kleine ruitjes, zoals in de oorspronkelijke versie van het gebouw. Ook wordt de gevel grondig gereinigd en worden de karakteristieke gevelelementen in ere hersteld. Daarnaast wordt er bovenop het gebouw een volledig nieuwe laag toegevoegd, die bestaat uit negen luxe appartementen met groene daken en zonnepanelen. 

 

De bijdrage van Seven Oaks aan dit project bestond uit de voorziening van een Werkvoorbereider en Uitvoerder voor Kondor Wessels Amsterdam.