augustus 27, 2018

Maand van de Werkvoorbereider – Serdar Kiliç

In het kader van de Maand van de Werkvoorbereider zetten we een van onze uitblinkers in het zonnetje! Vandaag is dat Werkvoorbereider Serdar Kiliç. In maart 2018 startte hij als Junior Werkvoorbereider met zijn eerste baan via Seven Oaks. Wij vroegen hem hoe hij bij Seven Oaks terechtkwam en waarom hij koos voor een carrière in de bouw.

Voorbestemd voor de bouw

Het was geen verrassende keuze toen Serdar besloot om bouwkunde te studeren. Hij vond het als kind namelijk al interessant om te onderzoeken hoe dingen in elkaar zitten. Deze affiniteit met techniek kreeg hij met de paplepel ingegoten:

Van kleins af aan maak ik samen met mijn opa maquettes van huizen. Eigenlijk heb ik een technische familie: automonteurs, elektromonteurs, timmermannen. Techniek zit in mijn bloed.

Aftuderen in de bouwcrisis

Serdar begon met een mbo-opleiding Bouwkunde aan het ROC. Toen hij deze na vier jaar had afgerond bleek het lastig om direct aan een goede baan te komen.

Aan het einde van mijn opleiding was het bijna onmogelijk om fatsoenlijk werk te vinden, mede door de bouwcrisis.

Daarom nam Serdar de beslissing om verder te studeren. Zodoende kwam hij bij de Hogeschool van Amsterdam terecht, waar hij zijn hbo-diploma Bouwkunde behaalde. Tijdens de studie specialiseerde hij zich met name in de renovatie en transformatietak van de bouw.

Met zijn hbo-diploma op zak ging Serdar aan de slag bij Zibber, een bedrijf dat vastgoedpresentaties creëert voor makelaars. Hij reisde het hele land door en had het prima naar zijn zin, maar op een gegeven moment kreeg hij de behoefte aan meer uitdaging.

Aan de slag als Werkvoorbereider via Seven Oaks

Via LinkedIn kwam Serdar in contact met Seven Oaks. Het team ging voor hem aan de slag en vond al snel een mooie functie als Junior Werkvoorbereider bij MBB. Over de bemiddeling van Seven Oaks is Serdar enthousiast:

Seven Oaks is een vriendelijke organisatie waar ik op kan vertrouwen. Als mijn contactpersoon mij vertelt dat hij contact met me opneemt of documenten opstuurt, dan gebeurt dit ook meteen. Dat stel ik erg op prijs.”

Werkvoorbereider Serdar hoopt dat hij de komende tijd zichzelf verder kan ontwikkelen en over vijf jaar zelf projecten kan begeleiden. Hij ziet al gelijk kansen voor een samenwerking: ”Als ik Projectleider ben zal ik wanhopig op zoek zijn naar werkvoorbereiders en uitvoerders. Hier kan Seven Oaks mij dan goed bij helpen!”

Ben jij net als Serdar op zoek naar een baan met meer uitdaging? Of zoek je naar meer werkgeluk, betere voorwaarden of minder reistijd? Wij helpen je graag een volgende stap te maken in je carrière. Bekijk onze actuele vacatures!