Maand van de Werkvoorbereider - Serdar Kiliç

Home / Blog / Maand van de Werkvoorbereider - Serdar Kiliç

Serdar Kiliç is Junior Werkvoorbereider en startte in maart 2018 met zijn eerste baan via Seven Oaks bij MBB Maarssen’s Bouwbedrijf. Het was geen verrassende keuze toen Serdar besloot om bouwkunde te studeren. Hij vindt het altijd al interessant om te achterhalen hoe dingen in elkaar zitten: ”Van kleins af aan maak ik samen met mijn opa maquettes van huizen. Eigenlijk heb ik een technische familie: automonteurs, elektromonteurs, timmermannen. Techniek zit in mijn bloed.”

 

Serdar begon met een MBO Bouwkunde opleiding aan het ROC: “Dit was een 4-jarige opleiding. Aan het einde van mijn opleiding was het echter bijna onmogelijk om fatsoenlijk werk te vinden, mede door de bouwcrisis. Dit heeft mij doen besluiten om door te studeren. Zodoende kwam ik bij de Hogeschool van Amsterdam terecht. Hier ben ik afgestudeerd aan HBO Bouwkunde renovatie/transformatie.”

 

Tijdens zijn opleidingen heeft hij altijd in de horeca gewerkt en is hij zelfs assistent store manager op Schiphol geweest: “Na mijn studie besloot ik om mijn werk in de horeca volledig af te sluiten en kwam ik terecht bij Zibber. Heerlijk was dit, want ik had eindelijk weer weekenden. Nog een leuke bijkomstigheid was dat ik door het hele land reisde. Bij Zibber had ik alleen weinig doorgroeimogelijkheden. Het was simpel en leuk werk, maar ik vond het geen uitdaging meer.”

 

“Tijdens mijn opleiding werd mij verteld dat je je LinkedIn account goed moest bijhouden, want hier kon je veel baat bij hebben. Dat klopt! Via LinkedIn kwam ik in aanraking met Seven Oaks. En het team van Seven Oaks heeft mij bemiddeld waardoor ik volgende maand start met mijn nieuwe baan als Junior Werkvoorbereider. Seven Oaks is een zeer vriendelijke organisatie. Ik kan op haar vertrouwen. Als mijn contactpersoon mij vertelt dat hij contact met me opneemt of documenten opstuurt, dan gebeurt dit ook meteen. Dat stel ik erg op prijs.”

 

Serdar hoopt dat hij de komende tijd zichzelf verder kan ontwikkelen en over vijf jaar zelf projecten kan begeleiden: ”En dan ben ik wanhopig op zoek naar andere werkvoorbereiders en uitvoerders. Hier kan Seven Oaks mij dan goed bij helpen!”

 

Geschreven door: Christel Bekker
op: 27/08/2018 - 11:04