Het doel van proefwerken

Home / Blog / Het doel van proefwerken

Een kandidaat van ons zat in de bijstand. Hij kon, ondanks al zijn pogingen, gewoon geen werk vinden in de Bouw.

 

Op verzoek van een relatie, hebben wij een poging gedaan om hem voor twee maanden op proef ergens te laten werken. Dit in het kader van het Uitstroomprogramma (UP) met als doel te beoordelen of hij geschikt is voor de functie. Beide partijen, werkgever en werknemer, hebben met dit programma een voordeel. De werkgever kan namelijk ervaren wat voor werknemer het is en de werknemer kan zichzelf tijdens deze proefperiode daadwerkelijk bewijzen.

 

Momenteel is onze kandidaat begonnen met zijn proefperiode bij Waal met de intentie dat als het goed bevalt, hij een contract voor zes maanden krijgt. Wij zijn er van overtuigd dat hem dat lukt!

 

Dit is niet de eerste keer dat Seven Oaks een kandidaat uit de bijstand aan een baan helpt. Eerder heeft Seven Oaks, in samenwerking met andere partijen, ervoor gezorgd dat kandidaat Erik uit de bijstand is en nu succesvol werkt in de huidige arbeidsmarkt als 3D BIM Engineer/Modelleur. Lees Erik zijn verhaal hier: 'Vanuit de bijstand naar 3D Engineer/BIM Modelleur'.

 

Geschreven door: Christel Bekker
op: 10/04/2018 - 15:52